24 Temmuz 2015

Mutlu İnsanların Hiç Kaçırmadığı 9 An

“Mutluluk varılacak bir hedef değil, bir yolculuktur.” Paul H. Dunn
Cem Yılmaz sağolsun, sıkça dalga geçilen bir söz oldu “Mutluluk içimizde!” Mutluluk ve huzur ulaşılması ve sürdürülmesi zor olan duygular olmasına rağmen, gerçekten de çoğunlukla bunları kendi çabamızla, kendi içimizde buluyoruz. Bunun için de, her şeyin doğru, iyi, güzel ve eğlenceli olduğu o ufak anları kaçırmamak gerekiyor.
Mutluluk yolculuğunda her gün karşılaştığımız ve tadını çıkararak hayatımızı güzelleştireceğimiz 9 anı siz Uplifers okurları için listeledik.

Kocaman bir kahkaha

Yoğun ve yorucu tempomuzun içinde bile, gün içinde kahkaha atmak için karşımıza çıkan fırsatları değerlendirmek, daha mutlu biri olmanın ilk adımı. Araştırmalar da gülmenin kişinin duygu durumunu daha pozitif bir hale getirdiğini gösteriyor. Amerikalı psikolog ve filozof William James’in dediği gibi: “Mutlu olduğumuz için gülmeyiz, güldüğümüz için mutlu oluruz.”

Hak edilmiş bir kutlama

kutlama
Küçük başarıları kutlamak şöyle duysun, büyük hedeflere ulaştığımızda bile bunun tadını hakkını vererek çıkaramayabiliyoruz. Oysa, gün içinde sadece o gün başardıklarımıza bakmak, yapılacak şeyler listemizden birkaç madde eksiltmiş olmamızı kutlamak bile bizi daha huzurlu biri yapabiliyor. Böylece kendimizi büyük kazanımlarla değil, kim olduğumuz ve yapabildiklerimiz adına kabullenmiş ve takdir etmiş oluyoruz.

Sadece kendimize ait bir an

Rahatlamak için gün içinde, birkaç dakikalığına da olsa dış dünyadan soyutlanmış, kendimizle ve düşüncelerimizle baş başa kalacağımız anlar yaratmak çok önemli. Yapabileceğimiz 60 saniyelik bir egzersiz bile günün getirdiklerine, götürdüklerine, ne öğrendiğimize ve ne hissettiğimize odaklandığımız 1 dakikalık rahatlama anları bulmamıza yardımcı olabilir.

Bir “durma” anı

Kaldığımız yerden devam etmek üzere bir an hayatın “durdur!” tuşuna basmak istediğiniz oluyor mu? Meditasyon yapanların sıkça bahsettiği gibi, kendini fiziksel ve ruhsal olarak dış dünyaya kapatmak, günün geri kalanı için gereken enerjiyi toplamak ve kendimizi adeta şarj etmek açısından oldukça kritik.

Gurur dolu bir an

Gururun hep bir şeye ulaşmak için elden bırakılması gereken bir özellik olduğu söylenir durur. Negatif bir anlam taşıyor gibi görünen gurur, çoğunlukla kibirle karıştırılıyor. Oysa belli bir seviyeye kadar gurur insana yarar sağlıyor: Nasıl bir insan olmayı seçtiğimizle ve başardıklarımızla gurur duyabilmek, özgüven ve mutluluğun olmazsa olmaz etkenlerinden biri.

Alçakgönüllü bir davranış

Konfiçyüs: “Alçakgönüllülük tüm erdemlerin temelidir” demiştir. Kendimizle gurur duymakta bir sakınca olmamakla beraber, şu koca evrende bir toz tanesi olduğumuzu da ara sıra aklımıza getirmek, egolarımızdan arınmaya birebir. Dünyadaki tüm güzelliklerin ve sahip olduklarımızın bizi mutlu etmesinin yolu alçakgönüllü bir insan olmaktan geçiyor.

Küçük bir bağ

Hayvanlar alemindeki en sosyal varlıklardan biri olarak, etrafımızdakilerle her gün küçük bir bağlantı kurmak hem bizi hem de onları mutlu ediyor. Üstelik zahmetsiz de: Birine sarılmak, birinin elini tutmak, hatta birine odaklanmak ve derdine ortak olduğumuzu hissettirmek bile yeterli. Elbette daha büyük bir haz arayanlar gönüllü aktivitelere katılıp daha kalıcı bağlar kurabilirler.

Keyifli bir an

kahkaha
Keyfimizi yerine getiren bir anı uzatmak, güzel bir hayali kurmaya devam etmek, çalan müziğe kendimizi kaptırmak hatta belki kendi kendimize dans etmek gibi ufacık anlar mutluluğumuzu pekiştirir. Hatta, evden çıkmak bile! Güzel bir havada kendimizi 20 dakikalığına dışarı atmanın hem bizi mutlu ettiği, hem de düşünme kapasitemizi arttırdığı bir araştırmayla kanıtlandı.

Minnettarlık

Aynı anda hem şükran ve minnettarlık duyguları ile dolu olup hem de kızgın olmak fiziksel olarak mümkün değil. Kapısını çekip oturabileceğimiz bir evimiz ya da odamız olduğu için, sevdiğimiz bir işe sahip olduğumuz için, sağlıklı olduğumuz için aslında şükran duyulacak şeylerimiz var; yalnızca bunları “zaten cepte” saymayıp değerlerini bilmek gerekiyor.
Her gün ne için minnettar olabileceğinizi bir düşünmek gibi, küçük şeyler için bile başkalarına teşekkür etmeyi bilmek de bir minnettarlık göstergesidir ve hem bizi, hem karşımızdakileri mutlu eder.
Kaynaklar:
Entrepreneur
Wikihow
Inc

http://www.uplifers.com/mutlu-insanlarin-hic-kacirmadigi-9/

22 Temmuz 2015

Olumlama Yapmanın Püf Noktaları

Dil, realitemizi oluşturan en önemli araçlarımızdan birisidir 21 gün – 1 Ay aralığında yapılan pozitif olumlamalar, içsel egomuzun ve inanışlarımızın yerini alarak yaydığımız titreşimleri değiştirecek ve hayatımızda realiteye dönüşecektir.


Ayrıca, bilinçaltınızda yeni ve yapıcı düşünce şablonu oluşturmanıza da yardım edecektir. İçinde bulunduğunuz maddi şartlar, sosyal şartlar, ailevi şartlar, ülke şartları ve ruh durumunuz ne olursa olsun içsel sesinizi değiştirdiğiniz anda yaşadığınız dünyanın değiştiğini görebileceksiniz. Bunu anlamanın zor olduğunu biliyorum Bu yüzden Çekim yasası ve Kuantum düşünce bölümlerimizde vakit geçirmenizi ve farkındalığınızı arttırmanızı öneriyorum. Önemle belirtmek isterim ki Gün içinde söylediğiniz sözlerin, dinlediğiniz şarkıların, verdiğiniz tepkilerin hayatımıza direkt etkileri vardır:

“Biz adam olmayız”
“Çok şansızım”
“İlişkilerim hep aynı”
“Çok Sakarımdır”

İşte çoğu insan farkında olmadan klişeleşmiş bir takım sözcükler seçiyor. Söyledikleri bu cümleler gayri ciddi ve espri olsa bile bilinçaltları bunu bir emir olarak algılayıp realiteye dönüştürmek için çalışmaya başlıyor. Bilinçaltımızın bu mükemmel sadakatini maalesef olumsuz şeyleri hayatımıza çekmek için kullanıyoruz.
Yani sorunları olduğu için mi söz ettiklerini, yoksa sorunlardan söz ettikleri için mi sorunların içinde olduklarını bilmeden !
SÖZ, bir enerji paketçiği ve düşüncenin somutlaşmış şekli olarak hayatımızda çok dikkat çekici etkiler yapar Çevremizi ve hayatımızı değiştirebiliriz. Bunun en iyi yöntemi de BİLİNÇLİ OLUMLAMADIR.
Olumlamalar, rast gele hazırlanamaz Kelimesi kelimesine özenle seçilmelidir “Olacak, yapacak”, “istiyorum”, “Her şeye rağmen” gibi kelimeler KULLANILMAMALIDIR.

OLUMLAMA NASIL YAPILMAZ:

SE-SA eki;
Eğer çok Param olursa Mutlu olurum
Bu kalıp sizin hiç bir zaman mutlu olma becerisine sahip olamadığınızın ifadesidir Çünkü mutluluğun sonucu bir şarta bağlıdır
MELİ-MALI
Güçlü Olmalıyım
Zorunluluk öğesidir Şimdiki zamanda güçsüz olduğunuz gerçeğini bilinçaltınıza verirsiniz
ECEK-ACAK
Her şey çok güzel Olacak
Bu kalıp sizin isteğinizi hep geleceğe erteleyecektir
TERSİNE SÖYLEM
Korkmuyorum
“Güvendeyim” yerine “korkmuyorum” derseniz, korkuya odaklanırsınız ve bu çözüm değildir
BELİRSİZLİK
İyi bir hayat istiyorum
Nasıl bir hayatın sizin için iyi olacağını belirtmediğiniz için belirsizlik ifadesi vardır

OLUMLAMA NASIL YAPILIR:

 Olumlama yapmak için ilk önce geçmiş düşüncelerimiz ele alınmalıdır Bilmeliyiz ki; geçmişteki anılarımızın oluşturduğu çekirdek inançlarımızı kırmadan ileriye gitmemiz çok yavaş ve zor olacaktır Geçmişimizde bizi üzen insanlar, kötü anılar, maddi zorluklar hep blokaj oluşturacaktır BU YÜZDEN İLK OLARAK AFFETME OLUMLAMALARI YAPILMALIDIR Hayatımız boyunca geçmişimizde bizi üzen ve küstüğümüz insanların hayatımızda blokaj oluşturduğunu biliyor musunuz ? Ne yaşarsanız yaşayın geçmişteki herkesi kalben affetmeniz gerekmektedir Kabul bu çok zor olabilir Ama 1 ay içinde Hayatınızdaki mucizelere hayret edeceksiniz
– Olumlamaların her ay 1 konu üzerinde ve aynı olumlama metni üzerinde yapılmalıdır Çünkü bilinçli yaptığınız olumlamalar 21 gün sonunda bilinçaltınız tarafında kabul görür ve hayatınızda Gerçekleştirmek için çalışmalara başlar Bir olumlamayı 3 gün yapıp bırakırsanız hiç bir fayda etmeyecektir Ya da 2 farklı olumlama yaparsanız enerji kanalınızı dağıtırsınız
– Olumlama sesli bir şekilde, yavaş tempoda, hissederek yapılmalıdır Sabah ilk uyandığınızda ve gece yatmadan 2-3 er kere yapılan olumlamalar bilinçaltına daha fazla ulaşırlar Kendinizle yaptığınız bu konuşmalar bir süre sonra içsel egonuzun size inandırdıklarını silecek ve yerine yenilerini koyacaktır Bilinçaltına kodladığınız yeni söz ve düşünceler inançları yeniler ve çekim yasasını harekete geçirir
– Olumlamaları Ses kaydı haline getirip gün içinde dinleyebilirsiniz Yaptığınız ses kaydını uyurken, çalışırken, kitap okurken dinleyebilirsiniz Ses rahatsız olmayacağınız seviyede normal düzeyde olabilir Zaten dikkatiniz başka yerde olacağı için SUBLİMİNAL etkisi yapacak ve bilinç daha kolay kırılıp bilinçaltına ulaşacaktır Sakın bilinçli olumlamaları bırakmayın Sadece ses kaydı ve subliminal telkin dinlemek çekim yasasını dağınık çalıştıracaktır.
– Yine gün içinde belirli kalıpları tekrarlayabilirsiniz Örneğin o ay içinde “Bolluk ve bereket” olumlaması yapmaktasınız yaptığınız çalışmalarla beraber boş zamanlarınızda yada dışarıdayken sadece “bolluk, bereket, para” diyerek veya tekrar edilerek odaklanma sağlanabilir ve bu kesinlikle faydalıdır
Bir süre sonra görmeye başlayacaksınız ki, çevrenizde size olumsuzluk veren kişiler gidecek, yerinde sizin düşüncelerinizi destekleyen insanlar gelecektir Geçmişte istemeden yada isteyerek söylediğiniz olumsuz sözcükler yerini olumlu ve yapıcı sözcüklere bırakacaktır
İnançlarınızı değiştirmek için bu 1 er aylık çalışmaları yapın Sakın olumsuzluğa kapılmayın
Çünkü işe yarıyor.

* Alıntı

10 dakikada 50 kitap okuyun


Dünyanın en zengin insanı Warren Buffett, gününün büyük bir bölümünü okuyarak geçiriyor. Ne var ki, hiçbirimizin gün içinde saatlerce okuma yapmaya vakti yok. Business Insider, iş dünyasında başarılı olabilmek için okunması gereken 50 kitabın her birini tek cümle ile özetledi:

1- Ver ve Al, Adam Grant

Özverili insanlar, insan ilişkilerinde karşı tarafın da mutluluğu için çabaladıkları için daha başarılı olurlar.
2- Konumlandırma, Al Ries ve Jack Trout

Markaların var olabildiği tek yer insanların algılarıdır, algılar ise tanımlanabilir ve dönüştürülebilir.
 3- Arkadaş Kazanma ve İnsanları Etkileme Yolları, Dale Carnegie
İş hayatında başarı, güçlü ilişkiler kurabilmekten geçer.
4- Kararlı, Chip Heath ve Dan Heath

Karar verme sürecimiz, varlığından bile haberdar olmadığımız onlarca bilişsel eğilimden etkilenir.
5- İşleri Yoluna Koymak, David Allen
Stressiz yapıcılık, uzun dönemli önceliklerinizi bilerek, kısa vadedeki hedeflerinizi yapılabilir projeler haline getirmektir.
6- Yok Sayılamayacak Kadar İyi Ol, Cal Newport
Tutkularınızın ve duygularınızın esiri olmayın, yaptığınız işin en iyisini yapın.
7- Duygusal Zeka, Dan Goleman

Başarılı olmak için analitik zeka yeterli değildir ve otokontrol, azim ve motivasyon ile beslenmesi gerekir.
8- General Motors'daki Yıllarım, Alfred Sloan
Sloan dünyanın en büyük şirketlerinden birini 23 yıl yönettikten sonra, merkeziyetçi anlayıştan sıyrılmanın yenilikleri beraberinde getirdiğini keşfetti.
9- İnsanın Anlam Arayışı, Viktor Frankl
İnsanlar, mutluluktan ve zevkten öte anlamlılıktan dolayı motive olurlar.
10- İlerleme Prensibi, Teresa Amabile ve Steven Kramer
İşçilerin bağlılıkla, mutlu ve üretken bir şekilde çalışmaları için her gün küçük zaferler kazanmaları gereklidir.
11- Tahmin Edilebilir Mantıksız, Dan Ariely

İnsanlar, birinci sınıf ekonomi kitaplarında yazdığı kadar mantıklı değildirler ve onları mantıksız varsayarak yaptığınız bir sürü şey vardır.
12- Sessiz, Susan Cain

Dışa dönük ve karizmatik liderlerin ideal yöneticiler olduğu düşünülse de sessiz insanların iş dünyasında önemli bir avantajı vardır.
13- Yenilikçi İkilemi, Clayton Christensen
En iyi olduğunuz işi, daha iyisini yaparak öldürmezseniz, başkası bunu sizin yerinize yapacaktır.
14- Etki: İkna Etme Psikolojisi, Robert Cialdini

İnsanların davranış biçimlerini değiştiren 6 evrensel prensip vardır - karşılıklılık, bağlılık, sosyal beceri, hoşlanma, yetki ve kıtlık
15- İyiden Mükemmele, Jim Collins

İyi şirketler, yaptığı işlerdeki bozukluklarla yüzleşerek, en iyi yaptıkları şeyi fark ederek ve bir disiplin kültürü yaratarak mükemmel şirketlere dönüşürler.
16- Etkin Yönetici, Peter Drucker

Etkin olmak, her gün yapmanız gerekenlerin yanında, yapmamanız gereken şeyleri belirleyebilmekle alakalıdır.
 17- Yeniden Yap, Jason Fried ve David Heinemeier Hansson
“İş kolikler kurtarıcılardır”, “harika bir öz geçmişe sahipse iyi bir adaydır”, “iyi bir iş için dışarıdan yatırım alınmalıdır” gibi iş dünyasında doğru kabul edilen varsayımlar tamamen yanlıştır.
18- Aykırılar, Malcolm Gladwell

Yetenek, zeka, çalışkanlık ve hırs iyidir ancak; başarılı olmanın sırrı çoğu zaman zamanlama ve şansla ilgilidir.
19- Mor İnek, Seth Godin

Başkalarının çabalarıyla yapılan pazarlama ve reklam kampanyaları uzun vadede başarısız olmaya mahkumdur, sivrilmenin tek yolu kaliteli bir ürüne bağlıdır.
20- İç Arzu, Daniel Pink

İnsanlar teşvikten çok; iç disiplin, uzmanlık ve amaç ile motive olurlar.
21- Zayıf Girişim, Eric Ries

İleriye dönük, teknoloji odaklı ve çok bacaklı stratejileri benimsemek yerine; geriye dönük, müşterilerin ihtiyacına cevap verebilecek en basit ürünü inşa edin.
22- Destek Al, Sheryl Sandberg

Kadınlar, kariyer yollarında engellerle karşılaşmaya devam edecekler ancak, konuşarak, kendilerine büyük hedefler koyarak ve destek alarak bu engellerin üstesinden geleceklerdir.
 23- Sinyal ve Gürültü, Nate Silver
Yeni teknolojiler, verileri kullanmamızı kolaylaştırırken, kötü varsayımlarda bulunmamıza sebep oluyor.
24- Siyah Kuğu, Nassim Taleb

İnsanlar alışılmadık ve büyük sürprizleri hazmedebilmek için, normalde olduğundan daha çok şeyi bildiklerini düşünerek kendilerini kandırmakta ustadırlar.
25- Mitolojik İnsan Ayı, Frederick Brooks
Komleks sistemlere daha çok insan tedarik etmek iş düzenini daha da içinden çıkılmaz bir hale getirecektir.
26- Sermaye, Thomas Piketty

Ekonomik eşitsizlik 1970'lerden sonra artmaya başladı ve o zamandan beri daha da kötüye gidiyor.
27- Düşünce Yapısı, Carol Dweck

Başarının yetenekten çok çabayla geleceğine inananlardansanız, kesinlikle başarılı olacaksınız.
 28- Yetkinlik Bulan 2.0, Tom Rath
Küçük problemlerinizi düzeltmek yerine yetkinliklerini geliştirin.
29- Gücün 48 Kuralı, Robert Greene
Karizma ve odaklılıkla en zirveye ulaşabilirsiniz.
30- Düşünme, Hızlı ve Yavaş, Daniel Kahneman

Dikkatli davranmadığımız sürece, yaşamımız eğilimlerin ve alışkanlıkların esiri olur.
31- #Kadınpatron, Sophia Amoruso
Profesyonel hayatınız en az kişisel yaşamınız kadar macera dolu olmalı.
32- ‘Neden’ Diye Başla, Simon Sinek

Çalışanlarınızın ve müşterilerizin neden sizinle olması gerektiği sorusuna verebilecek mantıklı bir yanıtınız varsa, doğru yoldasınız.
33- Yaratıcılık A.Ş., Ed Catmull
Pixar gibi bir şirket kurmak, yaratıcılığı geliştiren sistemlerin varlığına bağlıdır.
34- Bilinmeyen Denizi Geçmek, David Whyte
Kariyeriniz; kendiniz, ruhunuz ve dünya arasında devam eden bir görüşmedir.
35- Kafaya Koyun, Peter C. Brown, Henry L. Roediger ve Mark A. McDaniel
Öğrenmek için, neyin önemli olduğunu beyninize sürekli olarak hatırlatın.
36- Zor Şeyler Hakkındaki Zor Şey, Ben Horowitz

Girişimciler için başarılı olmanın reçetesi yoktur, tek yapılması gereken dikkat ve özen göstermek.
37- Müptela, Nir Eyal

En başarılı ürünler, kullanıcılarda güçlü alışkanlıklar yaratanlardır.
38- Google Nasıl Çalışır, Eric Schmidt ve Jonathan Rosenberg

Dünyanın en başarılı insanlarını işe alsanız bile kişiliklerine dikkat edin.
39- Sıfırdan Bir'e, Peter Thiel
Bir girişim başarılı olacaksa, alanında tekel olmak için çabalamalıdır.
40- Büyük Cesaret, Brene Brown
Harika bir iş çıkartıyorsanız, kendinizi daha kırılgan bir hale getiriyor olabilirsiniz.
41- Gücün Sonu, Moises Naim
Güce ulaşma becerisi giderek azalıyor ve bunu başarısız girişimlerden terörist hücrelere kadar birçok yerde görebiliyorsunuz.
42- Çalışırken Gerçekten Mutlu Olmak, Sharon Salzberg

Üzerine biraz düşünürseniz, tutkuyu, sakinliği ve kibarlığı çalışma yaşamınıza taşıyabilirsiniz.
43- 'Evet'e Ulaşmak, Roger Fisher

Hayatın sabit değerlerini eğitimle kazan-kazan durumlara dönüştürebilirsiniz.
44- Haftada 4 Saat Çalışma, Tim Ferriss
Başarı, sürmek istediğiniz yaşamı tasarlayabilme işidir.
45- Bir Ekibin En Kötü 5 Özelliği, Patrick Lencioni

Güven azlığı, çatışma korkusu, yetersiz bağlılık, kredibiliteye önem vermeme ve sonuçları görmezden gelme en iyi ekipleri bile dağıtır.
46- İş Maceraları, John Brooks

İnsanlar iş hayatında hem zeki hem de aptaldırlar.
47- Gidilmemiş Yol, Richard Branson

Daha önce iş yapılmamış bir alanda şirket kurmanız, espri anlayışınızız olup olmadığına bağlıdır.
48- Büyüme Odaklı Pazarlama, Ryan Holiday

En etkin pazarlama, ürünü yaptıktan sonra izlenen strateji ile değil, ürünün kendi kalitesidir.
49- Akıllıca Kesintiler, Shane Snow

Ödemelerinizi düzenli yapmak bir intihar bombacısının stratejisidir.
50- Kıtlık, Sendhil Mullainathan ve Eldar Shafir

Bazen parai zaman ve yeterli kaynak bulamayan insanlar, uzun vadede başarı getirecek kararlar yerine, günü kurtaracak çözümler üremek için karar alırlar.